Premierul interimar Florin Cîțu a anunțat joi că Guvernul a inițiat un proiect de lege pe care îl va depune în Parlament și care prevede obligarea personalului medical nevaccinat să se testeze periodic din bani proprii.

"Astăzi, alături de Kelemen Hunor, Cseke Attila și Lucian Bode am semnat un proiect de lege pe care îl vom depune în Parlament. Pe scurt, angajații din sistemul de sănătate public și privat care nu sunt vaccinați și nu au trecut prin boală vor trebui să se testeze pe banii proprii", a anunțat Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern de joi.

Proiectul va fi depus tot joi la Parlament și a fost inițiat de ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Referitor la faptul că unii specialiști recomandă o carantină de cel puțin 14 zile în București și Ilfov, premierul demis a declarat că nu se ia în calcul acest scenariu, dar se discută alte măsuri, cum ar fi impunerea certificatul verde pentru orice activitate.

Cîțu a precizat că a discutat cu șeful DSU, Raed Arafat, și cu ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și își dorește ca o decizie în acest sens să fie luată "cât mai curând".

Ulterior, Florin Cîțu a revenit și a spus că certificatul verde ar putea fi impus și la intrarea în supermarketuri.

+++

Executivul interimar are atribuții limitate, motiv pentru care nu poate impune noi restricții prin Hotărâri de Guvern. Astfel, până când va fi învestit un Guvern cu puteri depline, proiectele inițiate în acest sens urmează să fie trimise Parlamentului.