Deputatul PNL Gigel Știrbu anunță că a depus un proiect de lege care completează Legea muzeelor și a colecțiilor publice nr. 311/2003, în sensul modificării articolului nr. 24.

Modificarea prevede ca toți copiii și tinerii cu vârsta de până la 18 ani, să poată beneficia de gratuitate la intrarea muzeelor și la colecțiile publice de drept public, aflate în subordinea autorităților publice locale și centrale.

"Există mai multe motive solide pentru care tinerii ar trebui să aibă gratuitate în aceste instituții de cultură. Muzeele reprezintă instituții culturale și educative care oferă oportunități excelente pentru învățare. Accesul gratuit la muzee ar încuraja tinerii să exploreze lumea artei, istoriei, științei și culturii. Această experiență poate stimula curiozitatea și învățarea continuă", a transis deputatul.

El susține că "muzeele sunt păstrătoare ale culturii și patrimoniului național și global".

"Tinerii ar trebui să aibă acces la aceste resurse pentru a înțelege și aprecia moștenirea culturală a societății lor și a altor culturi. Vă voi ține la curent cu dezbaterile din Parlament asupra acestei inițiative", a continuat acesta.