Senatul a adoptat, marți, decizional, inițiativa legislativă a deputatului PSD Cătălin Rădulescu care prevede ca starea de incompatibilitate și conflictul de interese să fie prescrise după trei ani de la data săvârșirii lor.

”Faptele săvârșite de persoanele aflate în exercitarea demnităților publice sau funcțiilor publice ce determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani de la data săvârșirii lor," prevede unicul articol al propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr.144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative, relatează Mediafax.

"Se referă la o modificare la prescripția privind Codul civil, la prescripția la trei ani a faptelor. Este ceva logic și normal. A doua chestiune este ca, conflictul de interese să nu mai fie incriminat prin pierderea mandatului, ci să fie numai sancționat administrativ, adică cum au și parlamentarii. Am gândit că este o logică normală ca să nu facem diferență între parlamentari și primari și atâta timp cât s-a legiferat în sensul ăsta pentru parlamentari, și pentru primari conflictul de interese este numai sancționat administrativ, amendă și așa mai departe toate criteriile pe care le știți deja", a declarat deputatul Cătălin Rădulescu, înaintea adoptării proiectului de către Senat.