​​Proteste de Ziua Națională au fost anunțate, pe Facebook, în București și în marile orașe din țară. Un protest a avut loc chiar la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf, întorcând spatele jandarmilor care defilau.

​Efectivele Jandarmeriei au fost huiduite, iar unii participanți au strigat „Rușine!” și au desfășurat un banner cu același mesaj, în timp ce alții s-au întors cu spatele, în semn de protest față de intervenția brutală a forțelor de ordine la protestul din 10 august.

Și la Alba Iulia, jandarmii sunt averizați că vor fi huiduiți, notează HotNews. Pe Facebook a fost creat evenimentul ”Interzis Jandarmeriei Române să defileze de 1 Decembrie 2018”, asumat de o revistă, prin intermediul căruia suporterii echipelor de fotbal anunță că vor huidui jandarmii dacă vor defila la ceremonialul militar de la Alba Iulia.

Proteste de 1 Decembrie sunt anunțate și după manifestările oficiale. Astfel, în București și în orașele țării, mii de oameni și-au anunțat prezența la un miting programat să înceapă la ora 16.00 în Piata Victoriei. Pe Facebook a fost creat evenimentul „La mulți ani în UE, România! E timpul să scapi de hoți!”.

Potrivit HotNews, au fost anunțate proteste de 1 Decembrie în București, Pitești, Bacău, Timișoara, Alexandria, Călărași, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Slobozia, Drobeta Turnu Severin, Constanța, Iași, Bistrița-Năsăud, Zalău, Satu Mare, Botoșani, Reșița, Deva, Arad, Baia Mare, Sfântu Gheorghe, Piatra Neamț, Vaslui, Târgu Jiu, Oradea, Cluj, Ploiești, Giurgiu, Focșani, Galați, Craiova, Brăila, Târgoviște, Tulcea, Brașov, Buzău și Suceava.