Mai multe sute de persoane s-au strâns în Piața Universității din București pentru a protesta împotriva guvernării PSD-ALDE și a măsurilor luate de aceasta în domeniul justiției. Manifestanții au strigat și mesaje de susținere a Laurei Codruța Kovesi

Protestatarii cer demisia ministrului justiției, Tudorel Toader, dar și plecarea de la conducerea Camerei Deputaților a lui Liviu Dragnea, președintele PSD. De altfel, pe una din paginile de Facebook care au anunțat protestul, acesta a fost intitulat „Jos clanul Dragnea!”

„Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților este un infractor dovedit. Nu mai poate fi la conducerea acestei instituții unde se modifică legi pe bandă rulantă. Este inadmisibil ca un infractor să poată modifica legile Justiției și Codurile Penale!”, se arată în mesajul care anunță protestul de pe pagina Corupția ucide. 

O altă pagină a anunțat intenția de a realiza un lanț uman de la Universitate până la sediul DNA, pentru a arăta sprijinul pentru lupta anticorupție, dar și pentru Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA.

Proteste au loc și în alte orașe din România, potrivit imaginilor transmise live de Rezistența TV.