UNPR și PSD vor semna, miercuri, la 9:30, protocolul de colaborare, care include și votul într-un singur tur, pe lângă candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare din această toamnă și cooperarea acolo unde este cazul la locale.

UPDATE 10:07

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului, că semnarea protocolului cu UNPR se amână, iar discuțiile vor fi reluate după votul din plenul Senatului privind ridicarea imunității liderului UNPR, Gabriel Oprea.

''Miercuri, 3 februarie 2016, la ora 9:30, la grupul PSD din Camera Deputaților, președintele UNPR, Gabriel Oprea și președintele PSD, Liviu Dragnea, vor semna protocolul privind colaborarea celor două partide în alegerile locale, votul într-un singur tur și candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare din această toamnă'', a anunțat UNPR într-un comunicat de presă, informează Mediafax.

Dacă se va întâmpla așa, semnarea protocolului va avea loc chiar înainte de plenul Senatului, care se reunește la ora 10:00 pentru a decide dacă îi ridică sau nu imunitatea lui Gabriel Oprea.

Marți, Comisia juridică a avizat cererea DNA cu 9 voturi "pentru", un vot "împotrivă" și o abținere, votul fiind secret.

La ședință a asistat și liderul social-democraților din Senat, Mihai Fifor, chiar dacă nu e membru al Comisiei.

Luni, după consultările cu premierul Dacian Cioloș, Gabriel Oprea a declarat că semnarea protocolului va avea loc joi. 

Fostul ministru de Interne a precizat că de protocol depinde și poziția UNPR față de alegerea primarilor într-un tur sau două.