Câțiva miniștri s-au conformat provocării lansate de premierul Florin Cîțu și au explicat ce conține vaccinul anti-COVID din punctul lor de vedere.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, explică într-un clip video de două minute că el a fost diagnosticat cu SARS-Cov-2 în noiembrie 2020, iar pentru el vaccinul înseamnă viață și siguranță.

În spotul publicat pe pagina lui de Facebook, în spatele său sunt mai mulți angajați ai MAI, printre care și un agent de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS) care ține în mâini o armă.

Provocarea a fost acceptată și de ministrul agriculturii, Adrian Oros. Acesta s-a filmat în curtea casei sale alături de nepot.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, s-a filmat pe scena Operei Române din București spunând că pentru el vaccinul conține siguranță, strângeri în brațe, mese în familie, posibilitatea de a vedea zâmbete și spectacole. El a lansat provocarea și către secretarii de stat și managerii instituțiilor din subordinea ministerului.

Ministrul sănătății, Ioana Mih[ilă, spune și ea într-un clip video că vaccinul reprezintă o șansă pentru „doamna Frusinica, de 40 de ani, care are un copil cu dizabilități”, de a continua să aibă grijă de familie.

Pentru diplomați, vaccinul înseamnă "multe lecții învățate", spune ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, într-un clip video.

Într-o filmare făcută pe marginea unui drum și îmbrăcat în costum de biciclist, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novac, transmite că vaccinarea rămâne singura soluție pentru a ne reda tuturor normalitatea.

"Vreau să trăiesc așa cum mă simt: liber. Vă încurajez și pe voi să o faceți", a spus Novac.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, de pe un câmp pe care sunt instalate turbine eoliene transmite: "De ce m-am vaccinat? Un mix de motive, așa cum îmi place să spun, ca să fac analogia cu ultimele tendințe din domeniul energiei! Totodată, vaccinul ne dă energia de care avem nevoie să revenim la normalitate, la libertate!"

El a mai folosit in spotul său imagini cu oamenii la mall sau la spectacole.


Guvernul a lansat o nouă campanie de promovare a vaccinării/ Cîțu: Știam că va veni acest moment

Mai mult pe EurActiv »