Cristina Prună (USR PLUS), vicepreședintă a Camerei Deputaților, critică intenția PNL de a continua sub un alt nume Planul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) creat de Liviu Dragnea.

"A început să se vorbească din nou de PNDL-uri și alte concepte pesediste de mituit primarii. Vreau să ne aducem cu toții aminte că nu există program din care să se fi furat mai mult ca din PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală). Ce reprezintă de fapt acest PNDL? Sume astronomice din taxele și impozitele noastre care mai devreme sau mai târziu se vor duce tot în toalete de 80.000 de euro în școli sau becuri de 2.000 de euro. Vă mai amintiți de faimoasele investigații jurnalistice în fața cărora ne-am crucit cu toții? E scandalos să nu fi învățat nimic din risipa de bani publici care s-a întâmplat sub ochii noștri neputincioși. Acum, în ședințele PNL se vorbește de 50 miliarde de lei (10 miliarde de euro!) pentru noi proiecte de 'dezvoltare locală'", a scris pe Facebook Cristina Prună.

În cei zece ani de implementare a PNDL, niciun județ nu a fost scos din sărăcie, iar "județele fruntașe la PNDL, precum Teleormanul, au rămas cele mai sărace", a mai scris Prună.

"Banii de la buget pentru proiectele locale trebuie să premieze performanța, adică să meargă ca și cofinanțare pentru proiecte europene. Doar așa putem avea un minim filtru pentru furturi și parandărături pentru firme de casă, cum s-a întâmplat de fiecare dată cu banii din PNDL. Să fie foarte clar! Reforma nu înseamnă să facem un alt PNDL, PNDL 3 sau alte nume pompoase care se pregătesc pentru a împacheta cu fundiță roz acest nou program de cumpărat primari și alimentat clientela politică cu banii noștri, ai tuturor", susține vicepreședinta Camerei Deputaților.

”Nu este același program. Mi-ar fi plăcut ca cine comentează un program să-l citească înainte. Din acest program au fost scoase săli de sport și alte obiective care, din punctul meu de vedere, nu aduceau dezvoltare. Au rămas lucrurile de bază pe care ni le dorim pentru toți românii: canalizare, apă și asfaltare. Atât, nu altceva. Este un program care aduce România la zi. Cred că trebuie să terminăm cu această ipocrizie. Cred că suntem cu toții de acord că nu putem să vorbim despre două Românii, este o singură Românie și toți românii trebuie să aibă acces la canalizare, apă curentă și condiții decente de viață”, a replicat Florin Cîțu.