Social-democrații au decis luni, în unanimitate, că intră la guvernare cu PNL și UDMR sub conducerea lui Nicolae Ciucă.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Ștefan Oprea, a declarat după ședința Consiliului Politic Național că "pachetul social" este mai important pentru social-democrați decât funcția de premier.

Astfel, PSD va conduce nouă ministere și va prelua funcția de Secretar General al Guvernului:  Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Culturii și Ministerul Tineretului si Familiei.

UDMR păstrează Ministerul Dezvoltării, pe cel al Mediului și Pădurilor, dar și pe cel al Sportului. 

De asemenea, liberalii rămân cu portofoliile de la Justiție, Interne, Externe, Investiții și Proiecte Europene, Energie, Educație și Cercetare, dar și Ministerul IMM-uri și Turismului.

Oprea a precizat că nu s-au discutat numele de persoane care să preia ministerele, însă o decizie în acest sens se va lua într-o ședință a conducerii PSD care va avea loc după consultările de la Palatul Cotroceni.

Marcel Ciolacu le-a mulțumit colegilor că "au depășit interesul personal și cel de partid" și au decis să se creeze "coaliția națională".