Senatorii PSD au depus luni o moțiune simplă împotriva ministrului de finanțe, Florin Cîțu. Anunțul a fost făcut în plenul Senatului de către fostul ministrul de finanțe Eugen Teodorovici.

"PNL și pseudo-ministrul Vasile Cîțu nu au ce căuta la guvernare și trebuie înlăturați imediat! Dacă mai era nevoie de vreo dovadă că PNL și Vasile Cîțu nu au ce căuta la Guvernare, și că trebuie înlăturați cât mai repede posibil, iată: Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima lună, potrivit datelor publicate, luni, de Banca Națională a României. Dar mai grav de atât este cât de mult a costat nota de plată pe care BNR a trebuit să o plătesacă pentru a apăra cursul de schimb, vulnerabilizat de declarațiile lui Vasile Cîțu și de acțiunile guvernului Orban", a scris, ulterior, Teodorovici pe pagina lui de Facebook.

Premierul Ludovic Orban consideră că social-democrații sunt jenanți.

"Sunt jenanți cei din PSD să depună moțiune împotriva ministrului Finanțelor după dezastrul bugetar și financiar pe care l-au creat, dar ne bucură că avem această ocazie de a prezenta o dată în plus nenorocirea lăsată de acești guvernanți iresponsabili care au mințit cu nerușinare, care au schimbat legea ca să nu-și asume răspunderea pentru veridicitatea datelor în alcătuirea bugetului de stat", a explicat premierul.