Social-democrații au depus miercuri o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Este a doua moțiune simplă depusă în noua legislatură, după cea împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

"Am depus astăzi la Senat moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei. <O Românie în agonie, cu Năsui la Economie> este titlul acestei moțiuni. Este pe deplin justificată și așteptată de antreprenorii din România pentru dezastrul pe care l-a lăsat domnul Năsui în cele 70 de zile de când este la cârma Ministerului. Nu are nicio viziune, niciun mesaj pentru antreprenori și a închis toate programele bune pentru economie", a anunțat purtătorul de cuvânt al PSD, Ștefan Radu Oprea.

Acesta îl acuză pe Năsui de lipsa unui sfert de miliard de lei pentru a încheia plățile din ediția a doua a programului Start-Up Nation, iar despre ediția a treia "nici nu mai este vorba".

De asemenea, i se reporșează ministrului că insistă pe vânzarea pachetelor de acțiuni ale companiilor profitabile în perioadă de criză.

Oprea a mai declarat că prin susținerea debirocratizării, Claudiu Năsui și-a pregătit terenul pentru a putea deveni ministru, iar antreprenorii susțin că debirocratizarea este de fapt infernală, iar "Kafka ar fi fost invidios pe Năsui".