Social-democrații, reuniți în ședința Biroului Politic Național, au decis depunerea unui proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, a anunțat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Proiectul de lege vizează aborgarea articolele 49 și 50 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor cu modificările și completările ulterioare. (Detalii aici)

Liderul Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat luni că Guvernul are ca obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde și reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu și pensiile ocupaționale.  

"Există un acord între PNL și USR-PLUS de a susține modificarea Legii privind statutul deputaților și senatorilor cu scopul de a abroga prevederile care permit acordarea pensiei speciale pentru parlamentari. Suntem în analiză privitor la convocarea plenului reunit. Sunt mai multe temeiuri pentru convocarea plenului reunit, când vom stabili punctele pe ordinea de zi vom convoca birourile permanente reunite pentru a stabili data plenului Camerelor reunite”, a afirmat Ludovic Orban.

El a mai spus că problema este legată de elaborarea prevederilor care să permită apropierea pensiilor speciale de un principiu de contributivitate.

"Noi am votat în Biroul politic al partidului să susținem modificarea, de altfel e și un proiect de lege depus de PNL, modificarea legii privind statutul deputaților și senatorilor astfel încât să nu se mai plătească pensii speciale pentru cei care au fost parlamentari”, a mai spus el.