Consiliul Politic Național al PSD a votat luni dimineață, în sistem online, nominalizarea Nataliei Intotero și a Simonei Bucura Oprescu pentru a conduce ministerele Familiei și Muncii.

UPDATE 

"Au fost voturi pentru cele două poziții de ministru rămase vacante în urma demisiilor celor doi colegi. Doamna Simona Bucura Oprescu la Muncă, doamna Natalia Intotero la Familie. Nu au fost voturi unanime din ce știu eu. Important este că ambele persoane au trecut cu largă majoritate și vor urma procedurile firești pentru nominalizarea și ocuparea acestor poziții", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Legat de viitorul Gabrielei Firea în funcții de conducere, Romașcanu a spus că deocamdată ea nu va mai participa la ședințele conducerii PSD și nu își va mai exercita drepturile și obligațiile de președinte de filială și de prim-vicepreședinte PSD, urmând ca după rezultatele anchetei să se ia o decizie finală.

El a mai precizat și că nu este exclus ca Firea să mai fie candidata stângii la Primăria Capitalei, pentru că "lucrurile sunt în dinamică" și mai este "un an și două luni până la alegerile locale, iar în politică și o săptămână e foarte mult".

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că "doamna Bucura este președinta Comisiei de administrație din Parlament, cu experiență clară în această zonă, iar doamna Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp, a fost și secretar de stat la Ministerul de Externe, este și președinta Comisiei de învățământ din Camera Deputaților. Sunt două doamne atât cu activitate politică, dar și cu activitate în Parlament”.

+++

Anunțul oficial privind nominalizarea celor două urmează să fie făcut în cursul zilei de luni.

Decizia vine după ce săptămâna trecută Gabriela Firea și Marius Budăi au demisionat din Guvern pe fondul scandalului privind azilele groazei.

Natalia Intotero este președinta Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților și va prelua Ministerul Familiei. Ea a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă și secretar de stat în Ministerul de Externe în Guvernul Ponta.

Simona Bucura-Oprescu este președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților și este parlamentar de Argeș din 2012.

În ședința PSD s-a mai decis și ca secretarul general al partidului, Paul Stănescu, să preia conducerea interimară a PSD București, funcție pe care tot Gabriela Firea a deținut-o.