Social-democrații au terminat de redactat textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, a anunțat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Denumită "România EȘUATĂ. Recordul <fantastic> al Guvernului Cîțu", Marcel Ciolacu spune că aceasta este depusă împotriva celei mai dezastruoase guvernări din ultimii 30 de ani.

Ciolacu a mai anunțat că acesta este textul cu care PSD va începe negocierile cu alte partide parlamentare.

Extrase din texul moțiunii: 

 

Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Prețurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esențiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depășit 6 lei. Numai ”lucruri fantastice”!!!

Ați scumpit viața oamenilor ca să puteți trăi voi pe picior mare!Ați bătut un record ”fantastic”!

Asta ați făcut! Domnule Cîțu, sunteți în fruntea celei mai proaste guvernări economice din ultimii 30 de ani! În timp ce camarila politică și firmele de partid au profituri grase, majoritatea românilor își văd redusă în fiecare secundă puterea de cumpărare. Deși dumneavoastră, din biroul de la Victoria, total rupt de realitate, scrieți pe Facebook altceva...În realitate, efectele guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR sunt crunte: creșterea preturilor la alimente de bază, medicamente și utilități este de peste 10%, în timp ce salariile și pensiile au înghețat. Aceasta înseamnă MINUS 10% scădere a puterii de cumpărare pentru 90% dintre salariați și pensionari! 

Pentru prima dată după Revoluție, hoția a fost oficializată prin lege!

 Peste toate acestea însă, peste noapte, în bugetul țării a apărut o Anexă, în care banii publici au fost direcționați exclusiv administrațiilor locale conduse de partidele puterii! Asta v-a fost prioritatea, nu soluții pentru creșterea încasărilor la buget! Niciun deranj pentru evazioniști și speculanți, nicio măsură de reducerea a risipei banului public. ZERO eforturi de profesionalizare a administrației! Dimpotrivă, în posturi cheie din economie au fost numiți "oamenii cu școala vieții” – analfabeți la Apele Române, cioclii la spitale, cosmeticiene la Romatsa, șomeri, a căror singură idee erau "afacerile” dubioase și achizițiile publice la suprapreț. Asta ați făcut! Pe banii românilor, în timp ce lor le-ați înghețat veniturile! Încă un motiv pentru ca acest guvern să plece! 

Vreți un popor sărac, de salariați plătiți cu doi lei pe zi!

În ultimul an, guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR a readus în starea de sărăcie extremă 120.000 de români. Asta, după ce guvernarea PSD redusese cu 1,9 milioane persoane numărul acestor români necăjiți. Astăzi, fiecare român este mai dator cu 1.700 de euro (peste 8.000 de lei). Mai mult, Guvernul pregătește un nou împrumut de 15 miliarde euro prin PNRR.  Fiecare român va mai datora în plus peste 2.500 de euro după ce Guvernul va lua și acest credit.

Ați transformat PNRR din Redresare în Sărăcire Programată!

V-ați bătut joc de șansa României de a-și reveni după criza sanitară și cea economică ! În mod criminal, pentru scopurile voastre meschine de a vă asigura pe viață după acest mandat, ați deturnat și marea șansă a banilor europeni! Ați prezentat un vis numit pompos Planul Național de Redresare și Reziliență.

Un plan care trebuia să fie pentru România și pentru toți românii a fost confiscat pentru interese economice ale grupurilor voastre clientelare, cu alocări impresionante pentru firme de casă sau pentru administrațiile conduse de reprezentanții PNL-USR-PLUS-UDMR. România va plăti mai mulți bani la bugetul UE și va rambursa peste 15 miliarde euro pentru ca banii din PNRR să ajungă în buzunarele clientelei voastre politice ! Nu-i prea mult deja? Până și Comisia Europeană v-a scris, negru pe alb, asta!!!  Sunt ”fantastice” și observațiile Comisiei, nu-i așa, domnule Cîțu? 

Ați adus Educația din România sub semnul haosului și improvizației, ați compromis educația a generații întregi de elevi! 

Cel mai nociv efect al Guvernării Cîțu a fost menținerea școlilor închise pe aproape toată durata anului școlar. Din cauza incapacității guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR de a organiza învățământul cu prezență fizică în condiții de siguranță, a fost afectată grav șansa la educație pentru generații întregi de elevi. Este cel mai nociv efect, cu consecințe incalculabile asupra viitorul acestei țări! Doar pentru aceasta, trebuia să fiți demult măturat din funcția de premier! 

Ați avut și aveți o singură viziune pentru Agricultura României: pe făraș!

Și Agricultura a avut în 2020 două recorduri ”fantastice” negative: cea mai pronunțată reducere de producție dintre activitățile economice, minus 16 %, și cea mai mare creștere de prețuri, plus 10.5% la prețuri. Sub conducerea lui Cîțu, Agricultura românească traversează cea mai neagră perioadă, iar mai rele ca pandemia și seceta sunt incompetența, amatorismul și mitomania de care dă dovadă Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR.