Opoziția acuză un nou abuz al parlamentarilor puterii. Astfel, un deputat va putea fi evacuat forțat din sală și suspendat până la 30 de zile dacă protestează. Modificarea regulamentului este, deocamdată, o propunere formulată de Eugen Nicolicea.

"Este interzisă perturbarea activităţii parlamentare, proferarea de insulte sau calomnii atât de la tribuna Camerei, cât şi din sala de şedinţe a plenului, a comisiilor sau a celorlalte organisme de lucru ale Paralmentului”, conform propunerii de modificare a regulamentului Camerei Deputaților.

Mai mult, preşedintele de şedinţă poate chema la ordine deputaţii care tulbură dezbaterile sau creează dezordine. În cazul în care, după chemarea la ordine, deputaţii continuă să se abată de la regulament sau împiedică în orice mod desfăşurarea normală a lucrărilor, preşedintele de şedinţă retrage cuvântul, iar dacă aceştia persistă, dispune eliminarea acestuia din sală cu ajutorul serviciului de securitate.

„Perturbarea activităţii parlamentare prin nerespectarea normelor de conduită, de curtoazie şi de disciplină parlamentară” şi ”blocarea activităţii parlamentare” sunt trecute, de asemenea, la abateri disciplinare parlamentare.

Aceeași propunere de modificare a Regulamentui prevede: „fără a aduce atingere dreptului de vot în şedinţa de plen şi sub rezerva respectării stricte a regulilor de conduită, suspendarea temporară a participării deputatului la o parte sau la toate activităţile Parlamentului pentru o perioadă cuprinsă între două şi treizeci de zile lucrătoare”.

„Liviu Dragnea vrea sa ne scoată din Parlament, la propriu. PSD pregăteşte modificarea regulamentului intern al Camerei Deputaţilor, astfel încât parlamentarii USR să nu mai poată participa la şedinţele de plen şi ale Comisiilor dacă tulbură ordinea în vreun fel. Niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva din 1989 încoace”, a declarat Dan Barna, liderul USR.