PSD anunță că, având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, conducerea interimară a partidului a decis amânarea Congresului de pe data de 29 februarie.

Social-democrații transmit printr-un comunicat de presă că "o parte însemnată a delegaților la congresul PSD sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie".

"Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate", mai transmite PSD.

Totodată, aceștia spun că decizia de amânare a Congresului a avut în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în situația dată.