PSD va iniția un poriect de lege prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică gratuită pentru COVID-19 a elevilor, iar unitățile școlare să poată continua desfășurarea cursurilor cu prezență fizică.

În proiect, PSD vrea fie asigurate câte două teste antigen pe săptămână pentru fiecare elev din România, iar efectuarea testelor rapide să se facă la cabinetele școlare, acolo unde acestea există și funcționează, la medicul de familie sau la alți furnizori de servicii medicale care au contract cu casele de asigurări de sănătate.

Fondurile necesare pentru achiziția testelor și pentru administrarea acestora va fi asigurată din Fondul de rezervă al Guvernului, explică social-democrații.

"În condițiile în care varianta Delta a virusului este mult mai contagioasă, inclusiv în rândul copiilor și adolescenților, și ținând cont că elevii sub 12 ani nu au opțiunea vaccinării anti-COVID-19, testarea periodică a elevilor reprezintă o măsură absolut necesară pentru combaterea transmiterii virusului în unitățile de învățământ", se arată într-un comunicat de presă transmis de partid.