Social-democrații ar vrea să elaboreze o lege prin care lanțurile de magazine care înlocuiesc casierii cu aparate la care clienții își scanează singuri produsele să fie taxate, spun surse din PSD.

PSD vrea să descurajeze înlcuirea casierilor cu aparate la care clienții scanează și plătesc singuri, după ce Auchan a anunțat că trece în totalitate la case de tip self check-out.

Concret, casierii Auchan nu se vor mai ocupa de scanarea produselor la case, ci vor deveni consilieri pentru clienții care nu știu să folosească aparatele.

Pe rețelele sociale s-a creat isterie pe acest subiect și se fac apeluri la boicotarea magazinelor Auchan. Unul dintre contestatarii măsurilor anunțate de lanțul de magazine este liderul AUR, George Simion.

Sursele citate spun că social-democrații discută despre introducerea unei taxe echivalente cu contribuția unui salariu minim pentru fiecare casă self-pay, reduceri de până la 5% pentru clienții care își scanează singuri produsele sau să existe la fiecare casă un angajat care să-i ajute pe oameni.

În multe magazine din România există deja serviciul self-pay, însă el nu înlocuiește de tot angajații clasici.