PSD îi cere lui Nicușor Dan „să înceteze să-i mai mintă pe bucureșteni cu privire la datoriile Primăriei București”, arată un comunicat de presă al partidului.

Social-democrații susțin, în prima zi de campanie electorală, că actualul primar al Capitalei „a schimbat retorica de campanie de la atacul privind <datoriile> la <situația financiară dezastruoasă>, iar toate atacurile cu privire la datoriile din timpul mandatului Gabrielei Firea ar fi doar o scuză pentru <lipsa totală de activitate din primii doi ani de mandat>”.

„Mai mult decât atât, agenția internațională de rating Fitch îl contrazice pe Nicușor Dan. Ratingul acordat Primăriei Capitalei în mandatul Gabrielei Firea este același ca cel din mandatul lui Nicușor Dan, respectiv BBB”, mai spune PSD.

„Mai grav decât aceste minciuni ale lui Nicușor Dan este faptul că bucureștenii nu văd și nu sunt informați pe ce s-au dus banii împrumutați de actualul primar general”, susțin social democrații.

Conform aceluiași comunicat de presă al PSD, datoriile din timpul mandatului lui Nicușor Dan au crescut cu o jumătate de miliard de lei, respectiv de la 6,8 în anul 2020, la 7,3 miliarde în 2023. 

„Realitatea vorbește de la sine: după mandatul primarului general Gabriela Firea, bucureștenii pot vedea cu ochiul liber Pasajul de la Piața Sudului, pasajul Nicolae Grigorescu, Pasajul Doamna Ghica (70% realizat de G. Firea), Podul Ciurel, supralărgirea Fabrica de Glucoză, clădirile noi de la Spitalul de copii „V. Gomoiu” sau de la Spitalul „Foișor”, parcarea Park&Ride Pantelimon, cele peste 800 de mijloace de transport în comun achiziționate, cele 10 clădiri cu risc seismic consolidate, altele 100 puse în siguranță și altele 20 aproape finalizate etc. După mandatul lui Nicușor Dan nu există niciun proiect major pe care să-l fi început în Capitală și care să justifice creșterea datoriei Primăriei Capitalei. Iar asta în condițiile în care Nicușor Dan a primit până la 7 mld. lei anual de la Guvern, față de doar 3 mld. lei/an în mandatul Gabrielei Firea” se arată în comunicat.