PSD București, condus de Gabriela Firea, a semnat luni un acord politic cu organizația PUSL București, partid înființat de Dan Voiculescu și condus de deputata Gratiela Gavrilescu, fostă ministră în guvernările PSD.

Potrivit Gabrielei Firea, care vrea un nou mandat de primar general, "Capitala trebuie să renască" și "doar prin lideri puternici și susținere politică, Bucureștiul poate redeveni un oraș modern și curat, în care să locuim cu plăcere".

Astfel, acordul politic dintre PSD și PUSL în București este pentru "formarea unei alianțe electorale în pregătirea anului electoral viitor", susține Firea.

Ea a anunțat că primul pas al alianței este susținerea primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, pentru obținerea unui nou mandat și participarea celor două partide împreună la alegerile pentru Consiliul Local al Sectorului 4.

Partidul Umanist Social-Liberal a fost înființt de mogulul Dan Voiculescu după ce acesta a eșuat cu partidul PC, care a fuzionat în 2015 cu Partidul Liberal-Reformator al lui Călin Popescu-Tăriceanu, fuziune din care a apărut ALDE.

PUSL a reușit să intre în Parlament în 2020 cu ajutorul PSD.