Partidul Social Democrat solicită revocarea ministrului economiei, Claudiu Năsui, în urma eșecului înregistrat la Măsura 3 din pachetul de sprijin pentru companii în contextul pandemiei de COVID-19.

„PSD solicită prim-ministrului Florin Cîțu și președintelui României Klaus Iohannis revocarea de îndată a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, în urma anulării integrale a Măsurii 3 - Granturi pentru investiții acordate pentru IMM-uri”, a anunțat formațiunea politică într-un comunicat.

De asemenea, PSD cere USR-PLUS „să fie consecvent principiilor pe care le-a fluturat până acum în ochii alegătorilor și să retragă sprijinul politic ministrului Năsui”, urmând ca acesta să fie înlocuit de „o persoană competentă”.

Guvernul va discuta o ordonanță de urgență care prevede anularea Măsurii 3 și virarea fondurilor disponibile către Măsura 2. Cele două măsuri fac parte dintr-un pachet de măsuri de susținere a firmelor mici și mijlocii, în contextul stării de urgență. Guvernul, condus la acea dată de Ludovic Orban, a propus trei forme de sprijin: granturi nerambursabile de 2.000 de euro pentru capital de lucru, destinate microîntreprinderilor și PFA (Măsura 1); sprijin cuprins între 2.000 de euro și 150.000 de euro (maxim 15% din cifra de afaceri din 2019) pentru finanțarea capitalului de lucru (Măsura 2) și finanțări de 50.000-200.000 de euro pentru investiții (Măsura 3).

Potrivit PSD, „prin anularea Măsurii 3, ca urmare a declanșării anchetei DNA, Guvernul admite ori frauda care s-a comis prin intervențiile ministrului Economiei, ori incompetența fără margini a acestuia în gestionarea acestui program care afectează peste 27.000 de IMM-uri și compromite relocarea a 550 de milioane de euro din fondurilor europene din exercițiul financiar 2013-2020”.