PSD solicită premierului Florin Cîțu și ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghienea, să dea urgent explicații în legătură cu stadiul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

"A solicitat România oficial o nouă amânare? Până când? Care sunt motivele repetatelor eșecuri în a primi aprobarea Comisiei Europene asupra PNRR? A trecut fix o lună de când prim-ministrul Cîțu a anunțat că nimeni dintre cei care lucrează la PNRR nu pleacă în concediu până nu termină, iar cine greșește este concediat. Așa de bine și de susținut s-a lucrat încât rezultatul este o nouă amânare. După cum a dezvăluit ministrul revocat al Finanțelor, guvernul Cîțu a cerut oficial o nouă amânare a depunerii PNRR, încă din 15 iunie. Însă n-a comunicat nimic opiniei publice. Românii nu mai trebuie să știe adevărul?", a transmis PSD printr-un comunicat de presă.

Astfel, social-democrații condamnă modul "incalificabil" în care premierul Florin Cîțu și ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene Cristian Ghinea "îi mint și-i dezinformează cu premeditare pe români".

"Așa-zisul proces continuu de consultare cu Comisia Europeană, care ar fi menit să reducă divergențele este, în fapt, doar expresia neputinței și incompetenței guvernamentale.Între timp, România rămâne codașa Europei - deja sunt 17 țări care au PNRR-urile aprobate și urmează să încaseze primii bani - și se scufundă în marasmul economic și social provocat și întreținut de o guvernare ruptă de realitate și de interesul național", a mai arătat PSD.

Cîțu: Dacă, din cauza tratării superficiale, vom avea probleme cu adoptarea PNRR, pleacă acasă toți

Mai mult pe EurActiv »