Comisia de anchetă privind achizițiile făcute în pandemie și gestionarea stării de urgență, reunită în prima ședință de la înființare, solicită Guvernului să prezinte cine face parte din Grupul de Comunicare Strategică.

"Am decis solicitarea de informații de la Guvern, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Sănătății, ONAC, Ministerul de Finanțe, MAI, MAE, Ministerul Muncii și vom solicita Guvernului să ne prezinte componența Comisiei pentru Comunicare Strategică, actele normative de înființare, de cine este condusă și cine răspunde pentru eventuala comunicarea eronată căte public și către mass media", a declarat deputatul PSD Marius Budăi, președinte al Comisiei speciale.

Potrivit Mediafax, din GCS fac parte Andi Manciu, consilier de Stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului României și Sorina Coșbuc, consilier al ministrului Vela, fost reporter Realitatea Tv și fostă realizatoare a emisiunii lui Rareș Bogdan. În biroul ei de la MAI, Coșbuc este ajutata de comisar Drăgoi Iulian, fost ziarist, adus și susținut de Carmen Dan (ca șef al Serviciului de comunicare strategică din MAI) și de comisarul Cuțurescu Adrian, fost jandarm.

Potrivit sursei citate, unii dintre ei sunt plătiți separat prin firma SC C.S. Marketing PR and Media Production SRL (care are ca telefon de contact numărul unuia din membrii GCS – Sorina Coșbuc), însă aceste informații au fost infirmate ulterior chiar de Grupul de Comunicare Strategică.