Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, pentru că, „după cum a recunoscut, a depus PNRR fără să citească tot ce conține el”.

„Vom veni cu o moțiune simplă împotriva domnului Ghinea. E posibil să nu treacă, dar vreau și eu să văd și pe PNL-iști și pe UDMR-iști și pe cei de la minoritățile naționale cum nu votează să rămână în continuare un ministru care a făcut așa ceva”, a spus Marcel Ciolacu joi seară, la B1 TV.

În ceea ce privește moțiunea de cenzură pe care PSD intenționează să o inițieze, Ciolacu a precizat că sigur va fi depusă, în așa fel încât votul să fie dat până la sfârșitul sesiunii parlamentare.

„O să depunem în primul rând o moțiune simplă împotriva domnului Ghinea și moțiunea de cenzură să ne încadrăm cu ea, ca să fie votul până la sfârșitul sesiunii. Avem strânse semnăturile pentru ambele moțiuni. Urmează, după ce avem draftul, să negociem cu parlamentari care pot susține această moțiune, dacă au și modificări, să avem timp să le primim. Am făcut un calendar astăzi cu colegii mei la partid”, a completat Ciolacu.