Partidul Social-Democrat a condamnat "decizia iresponsabilă" a preşedintelui Klaus Iohannis de a bloca funcţionarea Ministerului Transporturilor şi cel al Dezvoltării prin refuzul de a numi propunerile făcute de Guvern.

"Partidul Social Democrat condamnă decizia iresponsabilă a președintelui Iohannis de a bloca funcționarea a două ministere cheie ale Guvernului României. Lipsit de orice argument politic, legal sau constituțional, Iohannis se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale, aducând prejudicii statului român pe care ar fi trebuit să-l reprezinte", a transmis vineri PSD, după  ​ce Klaus Iohannis a anunţat că nu va mai face nimic în cazul remanierilor de la Transporturi şi Dezvoltare până nu dă CCR o decizie.

Social-democraţii l-au găsit vinovat pe preşedinte şi pentru lipsa investiţiilor în autostrăzi.

"Iohannis pur și simplu blochează România, astfel încât Guvernul PSD+ALDE să nu facă investiții în autostrăzi și dezvoltare locală. ​ Scandalurile și conflictele create de Iohannis sunt cu atât mai iresponsabile în contextul Anului Centenar și al apelurilor repetate din partea oficialilor europeni privind realizarea unui consens politic înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene.  ​Iohannis a manifestat astăzi un comportament lipsit de orice decență și bun simț față de doamna prim ministru, în ciuda mesajului de pace politică pe care aceasta i l-a adresat în cadrul ședinței solemne organizată în Parlament cu ocazia Centenarului. Dincolo de funcții, președintele Iohannis ar fi trebuit să dea dovadă de bună creștere și politețe față de o doamnă".

PSD mai transmite că "va utiliza toate mijloacele legale și constituționale pentru a debloca situația creată de Iohannis și pentru a-l determina pe acesta să respecte legile și Constituția României".