Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD, alături de viceprimarul Gabriel Harabagiu şi Sorin Iacoban.

Decizia a fost luată vineri în Biroul Permanent Județean al PSD Iași, cu 18 voturi ”pentru” din 21 posibile, conform Mediafax.

Preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, a declarat că, potrivit statutului, decizia este definitivă: "Domnii sancţionaţi cu excluderea au posibilitatea de a se reînscrie peste un an în PSD. Inclusiv domnul Chirica. Ei au avut posibilitatea de a se exprima democratic, dar nu oricum, la colţ de stradă. Acesta este motivul excluderii din partid. Eu vreau să colaborez cu domnul primar Chirica, pentru că avem proiecte importante de dus la capăt împreună".

Hotărârea nu e surprinzătoare, primarul Iașiului având de mult timp o relație tensionată cu liderii PSD. Chirica i-a întors împotriva sa și pe mai mulţi lideri PSD Iaşi, care i-au reproşat faptul că, în ianuarie 2018, filiala municipală, controlată de primarul Iaşului, şi-a anunţat susţinerea pentru fostul premier Mihai Tudose, în condiţiile în care organizaţia judeţeană s-a poziţionat de partea liderului partidului, Liviu Dragnea.