PSD îi solicită vicepreședintelui Curții de Conturi, Niculae Bădălău, reținut duminică seară de DNA, să își depună demisia pentru încetarea mandatului.

UPDATE

Purătorul de cuvând al PSD, Radu Oprea, a anunțat luni, după ședința Birourilor Permanente Reunit, că au fost demarate procedurile de revocare din funcția de vicepreședinte a Curții de Conturi a lui Niculae Bădălău.

+++

USR a depus luni dimineață o solicitare către Birourile Permanente Reunit să ceară președinților Comisiilor de buget din Senat și Camera Deputaților declanșarea procedurii de revocare a lui Nicolae Bădălău din funcția de vicepreședinte de la Curtea de Conturi.

+++

PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală și a dispus reținerea sa, Bădălău nu își mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României, iar "prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției", a transmis PSD printr-un comunica de presă.

De aceea, social-democrații cret că demisia sa ar reprezenta "cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituții fundamentale a statului român".

Fostul senator și ministru al economiei, Niculae Bădălău, a fost reținut duminică seară de DNA, pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și dare de mită.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu 27 noiembrie 2022, a lui Niculae Bădălău, consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență. (Detalii)