Banca Națională a României dezaprobă ferm utilizarea de imagini și declarații mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialiști BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD, a transmis duminică banca centrală.

„BNR este o instituție apolitică, independentă și utilizarea abuzivă a unor asemenea declarații, care nu au conotație politică propriu-zisă, afectează statutul și neutralitatea instituției noastre. 

BNR face un apel către toate partidele politice implicate în campania electorală să respecte caracterul apolitic al instituției și să nu utilizeze incorect și partinic puncte de vedere exprimate de diverși reprezentanți ai băncii, mai ales când acestea nu reflectă o abordare oficială asumată”, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică de instituție.

BNR amintește că toate analizele și punctele de vedere care reflectă poziția băncii se regăsesc în rapoartele și analizele publicate pe site-ul instituției sau în declarațiile de presă ale guvernatorului Mugur Isărescu.