PSD îi cere președintelui Klaus Iohannis să iasă din "letargia în care se află de mai multe săptămâni" și să intervină public pentru rezolvarea crizei politice majore din "Guvernul Său”.

Social-democrații susțin într-un comunicat de presă că "principala prerogativă constituțională a președintelui este de a media între puterile statului și între partidele politice pentru asigurarea stabilității țării".

"Atragem atenția președintelui că România se află în vârful valului trei al pandemiei, fără locuri libere la ATI, cu un număr record de decese, cu mii de bolnavi cronici lăsați fără tratament, iar interimatul la Ministerul Sănătății și criza politică prelungită nu va face altceva decât să înrăutățească situația. În acest context, lipsa de reacție publică din partea președintelui reprezintă o încălcare gravă în exercitarea obligațiilor pe care acesta le are față de țară și de societate", mai spune PSD.

Partidul reamintește că "președintele a girat personal constituirea acestei Coaliții nocive dintre PNL, USR PLUS și UDMR, sfidând votul românilor și rezultatul alegerilor democratice", motiv pentru care are o răspundere directă pentru criza politică actuală și are obligația de a interveni rapid.