Social-demcorații nu exclud ca Gabriela Firea, care a demisionat din Guvern pe fondul acuzațiilor că știa despre ce se întâmplă în "azilele groazei" din județul Ilfov, să fie candidata paridului pentru Primăria Capitalei la alegerile locale din 2024.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a fost întrebat luni despre viitorul Gabrielei Firea în funcții de conducere și a spus că deocamdată ea nu va mai participa la ședințele conducerii PSD și nu își va mai exercita drepturile și obligațiile de președinte de filială și de prim-vicepreședinte PSD, urmând ca după rezultatele anchetei privind condițiile inumane din azilele din Ilfov să se ia o decizie finală.

Întrebat dacă în aceste condiții ea ar mai putea fi susținută de PSD pentru Primăria Capitalei, a răspuns că nu este exclus, pentru că "lucrurile sunt în dinamică" și mai este "un an și două luni până la alegerile locale, iar în politică și o săptămână e foarte mult".

Și șeful PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că Gabriela Firea nu a greșit cu nimic "din punct de vedere instituțional și nu a avut nicio atribuție în ceea ce privește centrele pentru persoane cu dizabilități".

"Presupun că demisia sa a venit în urma unor dezvăluiri făcute de către presă și să fie un lucru din care să învățăm toți, să avem grijă la oamenii care apar pe lângă persoanele publice. Cei care ne filmează, ne fotografiază sunt binevoitori, ca pe urmă să folosească aceste conjuncturi că să își vadă anumite scopuri economice. Este un cost mare, dar cred că toți trebuie să avem foarte mare grijă cu cei care apar din când în când în anturajul nostru", a mai detaliat premierul.

Gabriela Firea a anunțat în repetate rânduri că își dorește să fie din nou primarul Bucureștiul, iar în ultimele luni a lansat numeroase atacuri la adresa actualului edil, Nicușor Dan.