Social-democraţii vor organiza un miting de susţinere a guvernului Grindeanu, iar manifestaţia "autorizată" urmează să aibă loc în cursul săptămânii viitoare, a anunțat deputatul Liviu Pleşoianu, sâmbătă, pe Facebook.

"Vă rog aşteptaţi mesajul nostru oficial. Mitingul nostru va fi unul autorizat", a scris Liviu Pleşoianu.

 

Deputatul a afirmat, la Antena 3, că decizia PSD a fost luată în cursul dimineţii de sâmbătă.

”Nu e vorba de o contramanifestaţie, respectăm dreptul oamenilor de a manifesta, de a ne spune inclusiv că suntem ciuma roşie (...) dar avem şi noi dreptul, cei care nu suntem poporul lui Iohannis că avem şi noi dreptul să ne facem vocea auzită. Vom face totul ca la carte, totul va fi organizat, autorizat, iar dacă va fi vreun incident va fi responsabilitatea dl. Klaus Werner Iohannis”, a declarat Pleşoianu, citat de News.ro.

Decizia PSD vine, după ce, în urmă cu două zile, aceștia au afirmat că nu vor face nicio contramanifestație, ci doar o petiție de susținere a Cabinetului Grindeanu.

Liviu Dragnea: "Nu organizăm niciun miting"

"Nu am de gând să accept sau să dau posibilitatea colegilor noștri să organizeze vreun miting. Nu am de gând să scoatem în stradă un milion de oameni, pentru că ar fi o luptă între români și așa ceva nu accept”, a spus, joi, în conferința de presă, Liviu Dragnea.

"În schimb, le-am cerut colegilor mei să declanșeze începând de mâine o listă de semnături pentru a-și arăta susținerea pentru ceea ce voiau să spună dacă ieșeau în stradă, în speranța că violențele de azi-noapte nu vor mai fi văzute în zilele următoare și din dorința de a nu escala acest conflict", a adăugat liderul social-democraților.

De altfel, petiția "Susținem Guvernul Grindeanu", pe care primarul Capitalei Gabriela Firea i-a îndemnat pe români să o semneze, a strâns, până sâmbătă, la prânz, peste 33.000 de semnături.

Lia Olguța Vasilescu se desparte în opinii de Liviu Dragnea

Ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu, nu este de acordul cu liderul partidului, Liviu Dragnea, iar sâmbătă, a cerut, pe Facebook, organizarea unei contramanifestații a PSD.

"Eu cred că ar trebui să organizăm şi noi un miting! Noi, ciuma roşie, care aplicăm cel mai bun program de guvernare de până acum. Pentru că aici mă despart în opinii de Liviu Dragnea. A venit momentul să vorbim şi noi! Cred că trebuie să ieşim în stradă!", a scris Lia Olguța Vasilescu.

Fostul primar al Craiovei se simte denigrată pe pagina personală de Facebook. Aceasta consideră că tehnocrații vor să revină la putere, iar acest lucru l-au încercat prin incendierea clubului Bamboo, având ca precedent incendiul de la clubul Colectiv.

Primele zvonuri potrivit cărora PSD ar încerca o contramanifestația au apărut în urma unui sondaj, pe care secretarul general adjunct al Partidului Social Democrat, Codrin Ștefănescu, l-a făcut pe pagina sa de Facebook, pentru a afla dacă cei care îl urmăresc sunt de acord cu organizarea unui miting „pentru salvarea României din ghearele acestui sistem odios”.


Iohannis: Ar fi o mare greșeală o contra-manifestație PSD

Președintele Klaus Iohannis, a afirmat, joi, că o contra-manifestație PSD ar fi o mare greșeală. 

"Ar fi o mare greșeală! Ar duce la violențe care cu greu ar mai putea fi calmate. Părerea mea este cea pe care am exprimat-o și ieri: soluția la această criză este abrogarea ordonanței și atunci discuția se poate, atenție, se poate calma", a avertizat Iohannis.

Social-democraţii se întâlnesc sâmbătă ca să decidă ziua şi ora unui miting autorizat, iniţiat de liderii partidului. Manifestația va avea loc, cel mai probabil, în zona Palatului Cotroceni, potrivit Digi24.

UPDATE Liderul PNL Raluca Turcan a afirmat, pentru News.ro. că ”faptul că PSD se gândeşte la o contramanifestaţie arată cât de mult înţeleg ei ce se întâmplă"

"Aceasta emoţie colectivă nu va putea fi contrabalansată de un miting de partid. Ordonanţa a provocat o asemenea deznădejde şi o emoţie colectivă uriaşă încât singura soluţie este abrogarea de urgenţă a ordonanţei sau respingerea ei rapidă în Parlament", a spus Raluca Turcan.