Partidul Social Democrat Sector 1 atacă în instanță și cere suspendarea stării de alertă declarată de către Comitetul pentru Situații de Urgență al Sectorului.

Organizația consideră că această decizie nu este întemeiată legal și reprezintă doar urmarea firească a unei situații de criză declanșată și întreținută de către primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. 

Citește și: Stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei din cauza gunoaielor

"În plină stare de alertă declarată la nivel național, CSU Sector 1 mai suprapune o altă stare de alertă locală, fapt ridicol și fără precedent în România și care nu arată decât înrădăcinarea unei mentalități autoritare și a unor precedente toxice. Altfel spus, politicienii de dreapta - în speță, Clotilde Armand - nu pot da nici cu mătura fără o stare de alertă declarată oficial? Am semnalat în repetate rânduri că lupta doamnei Armand cu operatorul de salubrizare afectează interesele cetățenilor și este dusă cu incompetență și rea-credință, generând penalități împovărătoare la bugetul local, dar și cheltuieli suplimentare prin achiziții total netransparente", a transmis PSD printr-un comunicat de presă.

Într-o reacție face Facebook, liderul USR PLUS București, Vlad Voiculescu, susține că social-democraților "le convine de minune să rămână gunoiul pe străzi și le convine de minune ca mafia să rămână conectată la banul public, iar acum s-au gândit să speculeze și politic situația".

Voiculescu acuză că "PSD susține gunoaiele. Cele de pe străzi de data asta" și "susține mafia gunoaielor".

"Nu există soluții simple pentru criza gunoaielor din sectorul 1 dar să pretinzi că lucrezi în interes public împotrivindu-te curățării gunoaielor de pe străzi este pur și simplu... mizerabil", a conchis acesta.