Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat vineri că PSD a comandat o Dacia Spring, primul model electric al producătorului de la Mioveni.

Președintele PSD a venit vineri dimineață la sediul central din Kiseleff cu un Renault Zoe electric, mașină pe care a împrumutat-o de la o reprezentanță.

"De data viitoare o să venim cu propria noastră Dacia electrică. Ne-am comandat-o și o să fie printre primele 10 Dacii electrice din România", a spus Marcel Ciolacu.

El a adăugat că a fost un lot restrâns de mașini, motiv pentru care a fost comandată doar una, dar pe viitor se încearcă achiziționarea modelului pentru fiecare filială județeană.

Ciolacu nu a știut cât a costat mașina, dar a spus că aceasta a fost cumpărată din cotizațiile membrilor de partid.

Totodată, Ciolacu s-a declarat bucuros că mașina e făcută la noi în țară, însă ea este produsă în China.

PSD a organizat vineri evenimentul ”Adevărata Vineri Verde”, în cadrul căruia membrii și simpatizanții PSD din țara au fost îndemnați să meargă la serviciu sau își vor duce copiii la școală folosind mijloace nepoluante sau transportul în comun. 

+++

Campania organizată de social-democrații are loc în condițiile în care pe 12 martie Ministerul Mediului a lansat ”Vinerea Verde”, o campania prin care vrea să încurajeze utilizarea transportului alternativ pentru deplasarea la și de la serviciu.

Sub sloganul ”STOP! Azi mașina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon. 

”Vinerea Verde” își propune ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.