USR a cerut audierea lui Liviu Dragnea în Comisia parlamentară de control al activităţii SRI pe 20 martie, dar social-democraţii şi cei de la ALDE au respins cererea.

Deputatul ALDE Marian Gheorghe Cucşa a explicat că propunerea deputatului USR Lucian Stanciu-Viziteu a fost respinsă din cauza datei.

"Bineînţeles că domnul Dragnea va fi audiat, dar vă vom anunţa la ce dată", a declarat Cucşa, adăugând că pe 20 martie ar urma să fie audiat preşedintele PMP, Traian Băsescu, chiar dacă în invitaţia trimisă acestuia nu e trecută nicio dată pentru audiere.

Refuzul de a-l audia pe preşedintele social-democrat vine după ce parlamentarii PSD-ALDE au amânat audierea generalului Florin Coldea, care era programată astăzi. Şeful Comisiei, Claudiu Manda, a susţinut că Florin Coldea e răcit, dar generalul l-a contrazis.

"Este evident că domnul Dragnea se teme că generalul Coldea ar putea oferi şi mai multe informaţii clare despre întâlnirile private ale liderului PSD cu şefii de servicii secrete din România, evenimente confirmate deja din mai multe surse, inclusiv de George Maior, fostul director al SRI. Evenimentele recente întăresc ideea că scopul Comisiei SRI a fost deturnat şi că, în prezent, singura miza a celor care conduc comisia este să protejeze imaginea domnului Dragnea şi a Partidului Social-Democrat", a scris pe Facebook deputatul USR.

Altfel, Liviu Dragnea a spus de mai multe ori că doreşte să fie audiat în Comisia SRI pentru că are multe de spus.