USR a cerut audierea lui Liviu Dragnea în Comisia parlamentară de control al activității SRI pe 20 martie, dar social-democrații și cei de la ALDE au respins cererea.

Deputatul ALDE Marian Gheorghe Cucșa a explicat că propunerea deputatului USR Lucian Stanciu-Viziteu a fost respinsă din cauza datei.

"Bineînțeles că domnul Dragnea va fi audiat, dar vă vom anunța la ce dată", a declarat Cucșa, adăugând că pe 20 martie ar urma să fie audiat președintele PMP, Traian Băsescu, chiar dacă în invitația trimisă acestuia nu e trecută nicio dată pentru audiere.

Refuzul de a-l audia pe președintele social-democrat vine după ce parlamentarii PSD-ALDE au amânat audierea generalului Florin Coldea, care era programată astăzi. Șeful Comisiei, Claudiu Manda, a susținut că Florin Coldea e răcit, dar generalul l-a contrazis.

"Este evident că domnul Dragnea se teme că generalul Coldea ar putea oferi și mai multe informații clare despre întâlnirile private ale liderului PSD cu șefii de servicii secrete din România, evenimente confirmate deja din mai multe surse, inclusiv de George Maior, fostul director al SRI. Evenimentele recente întăresc ideea că scopul Comisiei SRI a fost deturnat și că, în prezent, singura miza a celor care conduc comisia este să protejeze imaginea domnului Dragnea și a Partidului Social-Democrat", a scris pe Facebook deputatul USR.

Altfel, Liviu Dragnea a spus de mai multe ori că dorește să fie audiat în Comisia SRI pentru că are multe de spus.