Guvernul discută acordarea de vouchere a câte 50 de euro, la fiecare două luni, pentru achiziția alimentelor de bază de către familiile cu copii, persoanele cu dizabilități și pensionarii cu venituri mici.

PSD a propus și acordarea unor vouchere a câte 30 de euro lunar, timp de 7 luni, celor peste 156.000 de elevi cu burse sociale, pentru achiziția de rechizite, haine și alimente.

În privința valorii finale a acestor vouchere, PSD consideră că aceasta trebuie stabilită în cadrul Coaliției de guvernare, pe baza datelor economice privind impactul bugetar, numărul estimat de beneficiari și sursele de finanțare disponibile, spun social-democrații într-un comunicat transmis marți presei.

"Ambele propuneri fac parte dintr-un plan mai amplu de stabilizare și reziliență economică și socială pe care PSD îl va propune în scurt timp în cadrul Coaliției de guvernare. Totodată, PSD consideră că este binevenită orice altă propunere din partea partenerilor de guvernare care se poate veni în sprijinul populației și al economiei naționale și care poate fi susținută de sursele de finanțare disponibile în acest moment", a explicat formațiunea.

PSD a mai transmis marți că salută decizia PNL de a susține propunerea de acordare a voucherelor.

Potrivit unor calcule deja făcute în Coaliție, impactul bugetar pentru 2022 al acestor vouchere va fi de circa 690 de milioane de euro (0,27% din PIB).