Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat marți că partidele au decis posibilitatea de a merge fiecare cu un candidat pentru Primăria Capitalei, dar pentru că lupta este strânsă, va câștiga cel care "cel mai puțin grad de hate".

”Cert este că, în acest moment, din cercetările sociologice pe care le avem, vedem că o parte din electoratul PNL, 23-24% este îndreptat spre Nicușor Dan, deci candidatul PNL comun trebuie să-și recupereze electoratul pentru a rupe din electoratul lui Nicușor. În cazul unei candidaturi a doameni Firea, electoratul liberal se mută într-o proporție destul de mare spre Nicușor Dan, iar doamna Firea ar lua de la bazinul PNL destul de puțin", a spus Rareș Bogdan la sediul PNL.

El a mai spus că este cert acum că "partidele au decis posibilitatea de a merge singuri" în alegerile pentru București.

Rareș Bogdan a mai declarat și că, atunci când vor fi toți cei patru candidați - Cristian Popescu Piedone, Gabriela Firea, Sebastian Burduja și Nicușor Dan -, alegerile vor fi câștigate de cel care "își face cel mai bine campanie, cine are cel mai puțin grad de hate".

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romșacanu, a declarat că speră ca săptămâna acesta să fie stabilit candidatul la Primăria Capitalei, pentru că "timpul deja joacă în defavoarea noastră".

"Am văzut ieri sondajele produse de casele de sondare ale celor două partide, iar lucrurile citite acolo și în special faptul că un candidat PSD sau un candidat PNL nu reușește să mobilizeze bazinele electorale ale celorlalte partide sau al celuilalt partid ne face să ne uităm serios spre varianta candidaturilor din fiecare partid în parte”, a afirmat Romașcanu.