PSD vine cu precizări "în urma unor informații apărute în spațiul public" și spune că în ministerele csale numărul angajaților a scăzut cu 997 de persoane față de noiembrie 2021.

"Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la numărul de angajări făcute în sistemul public, după intrarea PSD la guvernare, facem următoarea precizare: Conform datelor oficiale raportate de Ministerul Finanțelor Publice, în intervalul noiembrie 2021 – martie 2022, în ministerele conduse de reprezentanții PSD, inclusiv aparatul Secretariatului General al Guvernului, numărul total de angajați a scăzut cu 997 de persoane, de la 135.517 posturi ocupate la 134.520", a transmis PSD printr-un comunicat de presă.

Reacția PSD vine după ce deputata USR Oana Țoiu a acuzat PSD și PNL, în contextul majorării salariilor unor bugetari, că "au și angajat suplimentar peste 14.800 de persoane de la începutul guvernării".

Pe 23 mai, numărul posturilor din cadrul Ministerului investițiilor și proiectelor europene a fost majorat cu 30%, până la 1.943 persoane, pentru gestionarea celor 96 de miliarde de euro fonduri europene, a anunțat ministrul Marcel Boloș.

„Dacă în perioada de programare 2014-2020, am gestionat un buget de 24 de miliarde de euro cu 1.407 funcționari, acum bugetul de gestionat este 96 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o creștere a bugetului de trei ori. Am propus o creștere a numărului de posturi, în cadrul organigramei structurii organizatorice. Numărul aprobat de către Guvern este de 1.943 de oameni, este numărul de posturi cu care vom gestiona cei 96 de miliarde de euro", a explicat ministrul Boloș.

Conform notei de fundamentare, se au în vedere majorarea numărului de secretari de stat de la 5 la 8 posturi, a numărului de secretari generali adjuncți de la 2 la 4 posturi și înființarea a două posturi de subsecretar de stat cu cabinetele aferente, "ținând cont de obiectivele MIPE, precum și de cele asumate față de Comisia Europeană prin PNRR, în calitate de coordonator național și, totodată, pentru asigurarea derulării activităților curente aferente perioadei de programare 2014-2020, cât și din perspectiva responsabilităților asumate pe următoarea perioadă de contractare".