Social-democrații spun, referitor la "presiunile disperate" făcute de USR pentru renumărarea voturilor de la Sectoarele 1 și 2 ale Capitalei, că USR a pierdut dreptul de a mai contesta rezultatul alegerilor.

PSD susține că Uniunea a pierdut acest drept în momentul numărării voturilor în secțiile de votare, atunci când "reprezentanții USR nu au avut nimic de obiectat în privința voturilor valabile exprimate pentru candidații la primăriile de sector".

"Reprezentanții USR din secțiile de votare nu au depus nicio întâmpinare și nu au semnalat nicio fraudă atunci când au semnat procesele verbale. În secțiile de votare nu a existat nicio dispută cu privire la voturile atribuite fiecărui candidat, nici din partea reprezentanților USR, nici din partea reprezentanților altor partide politice. Ca atare, cei de la USR au renunțat la dreptul de a mai contesta atunci când reprezentanții lor și-au exprimat acordul, prin semnătură olografă, asupra corectitudinii  rezultatelor atribuite fiecărui candidat la primăriile de sector. A existat o singură corecție în privința voturilor atribuite candidaților la Primăria Sectorului 1, unde în urma verificărilor s-a constatat că pentru Clotilde Armand pe procesul verbal se consemnaseră 20 de voturi în plus față de numărul real de buletine de vot ce îi fuseseră atribuite. În rest toate procesele verbale care aveau erori de formă – nu în privința voturilor atribuite candidaților! – au fost soluționate la birourile electorale de sector", a explicat PSD printr-un comunicat de presă.

Social-democrații mai susțin și că unele dintre ele au conținut erori la voturile exprimate pentru primarul general sau pentru Parlamentul European, ori rezultatele de la un scrutin a fost consemnate în procesul verbal de la alt scrutin. Însă nu au fost erori de fond în privința voturilor pentru primarul de sector.

"De remarcat că această retorică a „fraudării alegerilor” a apărut în discursul USR doar după ce au constatat că au pierdut alegerile, față de candidații Alianței PSD-PNL. Doar acum, după ce au constatat că au pierdut alegerile, cei de la USR încearcă să facă presiuni asupra autorităților, pe care le amenință cu plângeri penale, cu scopul vădit de a determina o renumărare a voturilor în cursul căreia să invoce tot felul de tertipuri pentru a întoarce rezultatul votului exprimat de cetățeni", se mai arată în comunicat.

PSD comentează și că "această atitudine lipsită de fairplay arată că USR este incapabil să accepte cu demnitate înfrângerea în alegeri, trecând fără scrupule peste voința cetățenilor pe care pretind că-i reprezintă".

În final, PSD spune că rezultatele catastrofale obținute de USR la nivel național "arată o binemeritată sancțiune populară împotriva stilului violent și agresiv practicat de această formațiune politică".

Social-democrații încheie comunicatul cu mesajul: "Rușine, USR!".