Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații vor vota moțiunea de cenzură a USR PLUS - AUR doar dacă ea ajunge la vot și a propus organizarea de alegeri anticipate.

"Dacă moțiunea alianței USR PLUS și AUR va ajunge la vot, PSD o va vota, dar nu să se întoarcă Barna în Guvern și Ghinea să nenorocească PNRR, ci vom merge până la capăt: alegeri anticipate. Prin urmare, alianța USR PLUS și AUR trebuie să susțină acest demers. Dacă moțiunea nu ajunge la vot, suntem dispuși să convenim un text al moțiunii și să semneze textul nostru pentru a avea 234 de voturi și în zece minute o depunem", a declarat Marcel Ciolacu după ședința Biroului Politic Național.

El a mai spus că PSD așteaptă decizia Birourilor Permanente Reunite în privința moțiunii depusă de USR PLUS și AUR. Ciolacu a precizat că PSD va participa la ședința BPR pentru a asigura cvorumul.

Totodată, Ciolacu a afirmat că va depune și PSD o moțiune de cenzură dacă cea a celor din USR PLUS și AUR nu duce la dărâmarea Guvernului Cîțu.

Liderul PSD s-a arătat supărat că social-democrații nu au primit textul moțiunii.

Ciolacu a repetat și că actualul Parlament nu mai reprezintă voința poporului și că "în toate țările democratice și europene au avut loc alegeri anticipate".