Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va fi depusă de PSD pe data de 14 iunie, a anunțat, miercuri, Marcel Ciolacu.

"Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului PNRR. Tot ce știm e că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate pentru toți românii. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur: pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură care are ca obiect principal eșecul Guvernului în privința PNRR", a spus Marcel Ciolacu.

"În pofida repetatelor apeluri ale PSD pentru organizarea unei ample dezbateri între partidele parlamentare, astăzi s-a făcut dovada că Guvernul Cîțu nu dorește o astfel de colaborare și ascunde cu premeditare ceea ce ar trebui să fie Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ceea ce se știe în legătură cu acest subiect e că Guvernul a pregătit un Plan diabolic de austeritate, sub forma unui acord de tip FMI, pe care vrea să-l împacheteze în poleiala europeană a PNRR", a mai transmis ulterior PSD printr-un comunicat de presă.

Social-democrații mai spun că, în loc să vină cu proiecte clare pentru a lua banii puși gratuit de Europa la dispoziția României, Guvernul e mai preocupat să "amaneteze viitorul țării pentru un nou împrumut de 15 miliarde de euro, pe lângă cele 31 deja împrumutate până în prezent".

Liderul PNL, Ludovic Orban, a susținut că anunțul PSD reprezintă "o bulă de săpun", dar se bucură că va fi depusă o moțiune de cenzură cu tema PNRR, pentru că Guvernul are astfel ocazia să prezinte încă o data planul.

Cîțu, fă-te că prezinți PNRR în Parlament!

Mai mult pe EurActiv »