Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că Congresul partidului pentru alegerea noii conduceri are loc, "în principiu", pe 29 februarie, asta doar dacă nu apar cazuri de coronavirus în România.

"România se află în fața unui pericol iminent provocat de coronavirus. Cred că intrăm în altă etapă politică în care este cazul ca toți politicienii să revină la agenda românilor, iar Guvrernul să vină cu un plan de măsuri rapid. (...) În acest moment aceasta este prioritatea numărul unu", a spus Marcel Ciolacu la finalul ședinței BPN.

El a mai spus că, dacă în România nu există pericolul coronaviruslui și "putem să nu punem în pericol membrii de partid, primarii sau delegații, vom ține Congresul, în principiu, pe data de 29 februarie".

Ciolacu a anunțat că structura de conducere a PSD va fi modificată, astfel că vor exista un președinte, cinci vicepreședinți, opt vicepreședinți regionali și un secretar general.

Din noua structură a fost eliminată funcția de președinte executiv, Ciolacu motivând că așa au decis colegii lui prin vot.