Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit marți, într-un interviu la DCNews, că vrea modificarea Constituției în sensul că, dacă un partid din coaliție iese de la guvernare, atunci să se organizeze alegeri anticipate.

„De exemplu, în Italia, se creează o majoritate după alegeri, este normal, cum s-a creat și în România. Dacă pe parcursul celor 4 ani de mandat o formațiune iese din respectiva majoritate, se fac alegeri anticipate. Nu mai există «Stai că iese USR, intră PSD, iese PNL, rămâne USR». Nu, ai rezultatul alegerilor, s-a hotărât o majoritate sau un Guvern minoritar, așa mergi toți cei 4 ani. Nu faci tu modificări în timpul jocului”, a spus Ciolacu.

Întrebat când se va face propunerea de modificare a Constituției, Ciolacu a precizat că s-a format deja o echipă de lucru.

„Avem deja o echipă, dar nu e singura modificare. Avem o echipă întreagă, e și Titus Corlățean, sunt foarte mulți colegi, este și Robert Cazanciuc. Sunt 6-7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituției”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Acesta a mai spus că în România este foarte greu să faci alegeri anticipate din cauza Constituției, iar democratic este să fie și alegeri anticipate.

"Mi se pare singura țară europeană care nu a avut anticipate în 30 de ani. Polonia, Ungaria, toți au avut”, a conchis liderul PSD.