Ministrul de Interne, Carmen Dan, este de părere că activitatea românilor pe rețelele de socializare va trebui reglementată prin lege, pentru a ne alinia la legislația europeană.

Întrebată de președintele Comisiei pentru apărare, senatorul PSD Liviu Brăiloiu, dacă trebuie să existe o legislație care să reglementeze rețelele sociale, în sensul de a controla conținutul lor, ministrul a replicat: "Sunt aspecte serioase pe care le avem în vedere, însă răspunsul nu poate fi decât unul singur: evident că legislația actuală nu acoperă toate aceste nevoi și eu cred că este absolut necesar să facem o evaluare, în așa fel încât să acoperi cadrul juridic pentru a putea fi pregătiți să luăm măsuri serioase împotriva tutror aspectelor pe care le-ați enunțat. Persoane cunoscute sunt în atenția structurilor de ordine publică și de cele mai multe ori fac și obiectul unor dosare penale".

Carmen Dan susține că o astfel de măsură trebuie dezbătută și cu societatea civilă.

"Eu cred că o astfel de evaluare trebuie dezbătută inclusiv la nivelul societății civile. Este un demers pe care noi avem toată disponibilitate să îl facem. În acest moment, pe legislația actuală, este destul de greu să ducem către o finalitate normală a tuturor măsurilor", a mai punctat ea.

Senatorul Liviu Brăiloiu a ținut să menționeze că trebuie ca România "să se alinieze" și din acest punct de vedere cu legislația europeană.