Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că social-democrații vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, dar doar după ce se vor aduna 244 de semnături.

"Am decis în unanimitate în cadrul Consiliul Politic Național că vom depune moțiunea de cenzură în momentul în care vom avea cele 234 de voturi necesare să treacă. Ca să fiu foarte clar înțeles, opoziția din Parlament are 204 voturi", a declarat șeful PSD.

Ciolacu a adăugat că, dacă se adună semnăturile înainte de Congresul PNL din 25 septembrie, moțiunea va fi depusă atunci. În caz contrar, ea poate fi depusă și după ce liberalii își aleg viitorul președinte. 

El a mai spus că Guvernul Cîțu trebuie să plece ori prin decizie politică, ori prin proteste. Marcel Ciolacu a anunțat că încurajează oamenii să protesteze, iar când va fi momentul, PSD va organiza astfel de mișcări de stradă. 

"Un Guvern nu poate să cadă decât printr-o moțiune de cenzură sau milioanele de români să iasă în stradă și să ceară demisia acestui Guvern", a explicat acesta.

Zilele trecute, Ciolacu declara la Antena 3 că, ținând cont de faptul că sesiunea parlamentară începe la 1 septembrie, "în primele zece zile categoric va fi depusă moțiunea".

+++

Moțiunea de cenzură trebuie să adune cel puțin 234 de voturi pentru ca Guvernul să fie demis.

La finalul lunii iunie, moțiunea de cenzură depusă de PSD a adunat doar 202 voturi, dintre care unul a fost "împotrivă".