Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seară, la România TV, că țara are nevoie de un președinte de stânga, care ar putea fi chiar un intelectual neînregimentat într-un partid.

Marcel Ciolacu a afirmat că PSD va veni cu un intelectual pentru a candida, dându-l exemplu pe Ion Cristoiu.

"Cred cu certitudine că România are nevoie de un președinte de stânga, un om care împărtășește principiile, în primul rând, de stânga. Este nevoie de o schimbare după 20 de ani. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa această funcție, cea mai înaltă funcție din statul român”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că la următoarele alegeri prezidențiale PSD nu va veni neapărat cu un om politic.

„Când avem discuția de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic, va veni în schimb cu un intelectual. Partidul va alege (candidatul la alegerile prezidențiale – n.r.). Va exista o competiție internă în care se va înscrie cine dorește. Eu doresc să modific statutul astfel încât și altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida”, a afirmat Ciolacu.

„Știți foarte bine că am anunțat în interiorul partidului și în spațiul public foarte clar că desemnarea candidatului pentru funcția de președinte al României din partea PSD se va face cu totul altfel. Nu o să mai fie o decizie a unui număr mic de oameni. Întâi să mă hotărăsc dacă eu voi intra în această competiție. Cu certitudine cred că România are nevoie de un președinte de stânga. Un om care împărtășește principiile de stânga. E nevoie de o schimbare după 20 de ani pentru cel care va ocupa funcția de președinte al României. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa cea mai înaltă funcție din statul român. Când avem discuția de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. Poate că PSD de această dată nu va veni neapărat cu un om politic, ci cu un intelectual. De aceea am dat exemplul domnului Cristoiu”, a declarat șeful PSD.