Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit marți despre o posibilă extindere a programului "Rabla pentru electrocasnice" și la becuri, în încercarea de a ajuta oamenii să reducă din consumul de energie.

Concret, becurile cu filament ar urma să fie înlocuite cu becuri led, iar Ciolacu ar vrea ca oamenii să cumpere "becuri românești".

Liderul PSD a confirmat că este o propunere introducerea programului "Rabla pentru becuri", iar finanțarea să se facă din fonduri europene.

"Avem acel program Rabla la electrocasnice. (...) Nu e un program separat (Rabla pentru becuri - n.r.). Din fonduri UE noi avem acces la aceste proiecte de schimbare a electrocasnicelor, a becurilor dacă sunt o prioritate. Am cerut să văd cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie și să avem toate informațiile când luăm o decizie", a spus Ciolacu.

"Să vedem cum încadrăm proiectul nu pe efortul bugetar intern, dar avem acest program deja aprobat de Comisie și să-l extindem mult și pe acest domeniu. Mi-ar plăcea mult să luăm becuri românești. Ne uitam aseară și noi (în ședința Coaliției de luni - n.r.) că sunt cele mai ieftine, vreo 12 lei", a conchis Ciolacu.

Întrebat dacă becurile din Parlament sunt românești, șeful PSD a spus că nu se ocupă el de cumpărarea lor, dar, dacă e nevoie, se va ocupa.