Raluca Prună, fost ministru al Justiției și membru fondator al PLUS, a anunțat că se desparte categoric de PLUS, după ce Oana Bogdan, "roata motrice" a formațiunii, a spus că ar trebui să se renunțe la dreptul la proprietate.

"În ultimele săptămani am fost întrebată dacă sunt de acord cu cele susținute de PLUS, prin Oana Bogdan. Evident că nu pot fi de acord. Mă despart categoric de PLUS pe care nu îl înțeleg de ce intră captiv într-un subiect ales de Oana și care nu e ceea ce trebuie rezolvat în România. Problemă României nu este renunțarea la proprietate, ci în primul rând repararea efectelor nationalizării-neterminata la aproape 30 de ani de post comunism. Asta aș fi vrut să aud de la PLUS în materia proprietății, că jurist și că votant. Apelul la statistici din Occident unde din ce în ce mai mulți oameni ar renunță la proprietate este de neidentificat în vreo statistica. Țara pe care Oana Bogdan și cu mine o cunoaștem bine, fals invocată că exemplu de schimbare de paradigma asupra proprietății, este una în care procentul de proprietari a crescut mereu în ultimii ani. Peste 70% din belgieni sunt proprietari", a scris Raluca Prună pe pagina sa de Facebook.

Prună susține că "mai surprinzător este să fii Oana Bogdan și să vorbești în numele PLUS despre provocările viitorului".

Totodată, fostul ministru afirmă că amestecarea primelor idei din Sapiens cu forme de share economy este surprinzătoare. 

"Amestecarea primelor idei din Sapiens (vanători-culegători, care viețuiau în grup care le asigură de fapt supraviețuirea prin optimizarea accesului la resurse necesare în imediat-hrană, apărarea), cu forme de share ecomony de tip Uber e cel puțin surprinzătoare. A spune că Uber ar fi o formă de renunțare la proprietate este o greseală. Una de cunoaștere, dar una și mai mare de politică. A insistă și a repetă acest lucru e o persistare încrâncenată în greseală, pe care din respect pentru oamenii din PLUS nu o voi califica", a mai scris Prună.


Aceasta mai susține că este păcat că PLUS se lasa "târât" într-un asemenea subiect.

"E păcat ca PLUS se lasa târât intr-un asemenea subiect. E păcat de sutele de oameni care fac imaginea PLUS in moduri discrete și profesioniste, de tot efortul celor care am făcut cu putința PLUS și care nu ne putem regăsi in noua lui arhitectura. E păcat ca oamenii noi in politica nu înseamnă in primul rând sa ne ocupam fiecare de ceea ce ne pricepem sa facem. Un program politic este o oferta electorală. Și e bine sa fie clară, cu o viziune pe termen lung, cu argumente care sa țină și cu soluții credibile. Chestia cu Uber si belgienii care ar justifica un fel de renunțare la proprietate in România, printr-o alta maniera de a locui un spatiu, e atât de inexacta ca nu poate fi considerată o oferta serioasă. Colocuirea este mai degrabă despre respectul celor care locuiesc împreuna un spațiu, nu despre renunțarea la proprietate. Ba mai mult, colocuirea presupune ca toți sa ne purtam ca niște ‘buni proprietari’ cu spațiul pe care îl locuim împreuna", a mai adăugat Raluca Prună.