Ministrul Muncii, Raluca Turcan, i-a urat luni "La mulți ani" baronului Samuel von Brukenthal, doar că acesta a murit în anul 1803.

"Astăzi istoria consemnează nașterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moștenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecție de artă și o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecția cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura și societatea României. La mulți ani Samuel von Brukenthal!!!", a scris Raluca Turcan într-un mesaj pe Facebook.

Ulterior, din postare a fost ștearsă urarea de "La mulți ani".

Postarea ministrului Muncii a devenit rapid virală, iar oamenii au început să râdă de ea.

"Ferească Dzeu....dacă ai scris tu postarea e mai grav decât îmi imaginam", a scris un internaut.

Altcineva a comentat: "Era misto aia cu <lamulteanu>. De ce nu mai e?".

O altă internaută a scris la postarea Ralucăi Turcan: "Raluca, ai grijă mare la vreo nuntă, da? Nu te pună reaku să spui <condoleanțe>".

Samuel von Brukenthal s-a născut pe 26 iulie 1721 în Nocrich și a murit pe 9 aprilie 1803 în Sibiu. Acesta a fost un jurist sas, guvernator al Transilvaniei, colecționar de artă și fondator al muzeului din Sibiu care îi poartă numele.

La câteva ore distanță, Raluca Turcan a venit precizăr. Ea a spune că le oferă cu întârziere pentru că a fost blocată într-o întâlnire la Constanța timp de mai multe ore.

"Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de bună-credință care vor să îl citească.

Așadar,

Spunem "La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie.
Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc.

Prin acel "La Mulți Ani” de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet.
Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România.

Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie.

Pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal merită început la muzeul cu același nume. Imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piața Mare și va fi deschis de miercuri, de la 9.00.

PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia sa se dea deștepți, să nu se panicheze, ca vor avea și ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA!

Lor, "La Mulți Ani” cu executare!", a explicat aceasta.