Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a declarat vineri că prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, ”are pusee de megalomanie”, adăugând că specialiștii pot spune că de obicei ”această grandomanie vine la pachet cu foarte mult ridicol”.

”Rares are pusee de megalomanie, pentru că vorbește din ce in ce mai mult despre el însuși la persoana a treia. Din punctul meu de vedere, asta în sine ar trebui sa-l îngrijoreze. E clar ca trece prin niște episoade de grandomanie…daca ați întreba niște specialiști, sigur că vor spune că de obicei această grandomanie vine la pachet cu foarte mult ridicol”, a declarat Raluca Turcan, citată de news.ro.

Reacția fostului ministru vine după ce Rareș Bogdan a declarat joi, la Digi24, că ieșirea Ralucăi Turcan, care a spus că nu mai sunt bani de pensii, l-a deranjat pe el, dar și pe alți liberali.

"Sunt absolut convins că dacă doamna Turcan ar fi făcut parte din guvern, la orice minister, probabil și la Sport, nu ar fi avut o astfel de atitudine. În astfel de momente se văd liderii politici, se vede maturitatea lor și nu cred că un lider politic care nu înțelege momentele complicate prin care trece un partid... Să nu credeți că vreunul din echipa de negociere sau din PNL este fericit de această alăturare. Vă asigur că nu. (…) Eu nu voi critica colegii mei în spațiul public, am să-i spun Ralucăi ce am de spus în cadrul biroului PNL”, a afirmat Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL a mai spus că Raluca Turcan a dat dovadă de iresponsabilitate și va cere sancționarea sa.

"E o iresponsabilitate totală și o piatră de moară pe care i-a aruncat-o domnului Nicolae Ciucă în brațe, înainte cu o zi ca acesta să fie votat, înainte cu o zi ca colegii mei, cei opt miniștri, să treacă prin furcile caudine ale comisiilor parlamentare. Cred că un lider politic trebuie să se gândească înainte de a scoate un cuvânt pe gură și cred că prin ceea ce a făcut, Raluca Turcan s-a descalificat ca lider al PNL. Este inadmisibil”, a mai spus Rareș Bogdan.

El acuză și prejudicii de imagine aduse de aceasta PNL.

"Sancțiunea va fi una pe linie de partid, statutară.„Faptul că a afirmat un ministru al Muncii (Raluca Turcan - n.r.), indiferent cum s-ar numi el, că Florin Cîțu sau premierul României, indiferent de nume, a dispus mutarea unor bani de la alocațiile pentru copii la plata pensiilor mi s-a părut o chestiune ireală. Ori doamna Turcan nu a înțeles ce portofoliu a ocupat, ori pur și simplu din cauza supărării că nu a mai intrat în noul Cabinet, supărarea i-a acoperit rațiunea”, a mai spus Rareș Bogdan.