Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-au întâlnit luni, prilej cu care au inițiat un proces de consultări cu frecvență lunară.

Consultările cu frecvență lunară vor fi dedicate "trecerii în revistă a întregului spectru de teme de interes bilateral", potrivit unui comunicat MAE.

Ministrul afacerilor externe a reiterat angajamentul ferm pentru extinderea, în continuare, a colaborării dintre România și SUA, inclusiv prin "concretizarea potențialului generat de semnarea recentă a Memorandumului de Înțelegere privind cooperarea în domeniul nuclear civil".

De asemenea, Ramona Mănescu a transmis interesul României pentru consolidarea dialogului cu SUA în toate temele relevante pentru securitatea regională, inclusiv în ceea ce privește securitatea aprovizionării cu energie.

Părțile au subliniat efectul pozitiv al recentelor vizite la nivel înalt la Washington și la New York pentru dinamizarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.